Clausa 6.5 S. Cheesekut

Hai hai. Harini nak buat clausa masak. Tapi tak masak pun sebenarnya bertukang kat dapur je.

Nak share, Cara nak buat cheesekut je.

CHEESEKUT OREO

Bahan-bahan
  • 250g Tatura Milk Cream Cheese 
  • 1 Paket Biskut Marie (Biskut lain pun boleh ikut suka la.)
  • Fresh Milk Dutch Lady. 
  • Susu Pekat Manis.
  • Oreo *wajib sebab dah nama pun oreo cheesekut kan

Cara-cara
  1. Gaul kan cream cheese, fresh milk dan susu pekat sampai sebati. Kalau biasa buat agak-agak je. Jangan sampai cair sangat. *kalau nak cantik pakai mixture*
  2. Nak bagi biskut tu lembut kan, rendam biskut marie dalam Fresh milk tu, tapi jangan lama sangat nanti lembik ta sedap.
  3. Susun layer by layer. Ala, biskut-cheese-oreo-cheese dan ulang semula. *oreo tu hancurkan buang cream tengah tu*
  4. Lastly, masukkan dalam freezer. 
*topping boleh na letak apa pun, ikut cita rasa.*

Hasilnyaaaaaaaa